Lákavé nabídky stavebních spoření ke konci roku 2013

29.11.2013 19:22

 

Aktuální výše vkladů uložených na stavebních spořeních je v České republice přes 434 miliardy korun. Výnosy nyní překračují čtyři procenta. Oproti minulosti, kdy se daly peníze uložit i s dvanáctiprocentním výnosem, je to razantní skok. Přesto patří stavební spoření mezi nejvýhodnější a nejbezpečnější formy uložení finančních prostředků. Spořitelny se v konkurenčním trhu o klienty doslova přetahují. Lákají v nabídkách na zajímavé bonusy, nejlepší výnosy či tisícikorunové prémie. Ani tak by zákazníci neměli ztrácet obezřetnost a důkladně číst připravené smlouvy. Většina výhod je totiž něčím podmíněna.

Českomoravská stavební spořitelna aktuálně nabízí prémii až 1000,-Kč pro prvních dvacet tisíc uzavřených smluv do konce roku 2013. Podmínkou je cílová částka minimálně 200 tisíc korun a zaplacený poplatek za uzavření smlouvy do konce ledna 2014. Pro děti do 18let je nabízen bonus do výše až 1000,-Kč při uzavření stavebního spoření do konce prosince včetně úhrady poplatku za vyřízení. Podmínkou je také cílová částka minimálně 200 tisíc.

Prémii 1000 korun získají u Buřinky děti do šesti let, které smlouvu o spoření uzavřou do konce roku. Minimální cílová částka je stanovena na 150 tisíc korun a do konce března 2014 musí být na účet naspořeno alespoň 3000,-Kč.

Společnost Wustenrot nabízí spoření s úročením úspor přes dvě procenta. Po přičtení státní podpory při šestiletém spoření může průměrné roční zhodnocení dosáhnout téměř 6%. U Modré pyramidy získáte při uzavření smlouvy o stavebním spoření prémii až 2000 korun, pokud v prvních čtyřech měsících naspoříte alespoň stejnou částku.

Otázkou zůstává, jaké změny nastanou po novém roce. Vzhledem k naší politické současné situaci se pravděpodobně proces změn zřejmě zpomalí a prozatím zůstane vše při starém. Státní podpora činí maximálně 2000korun, pod podmínkou naspoření roční částky minimálně 20 tisíc. Na využití připsané státní podpory po šesti letech se účelovost dokládat nemusí, na poskytnutí úvěru stále ano.

TOPlist